Bikácsi tavaszváró

Hotel tesztek élménybeszámolók, értékelés

Címlap / Hotel tesztelés

Bikácsi tavaszváró

A tavasz első sugarait hangulatos vidéki környezetben élvezhettük, amikor a bikácsi Zichy Park Hotelben töltöttük március első hétvégéjét. A szállodát Budapestről vagy Székesfehérváron keresztül a 63-as úton, illetve Dunaújvároson keresztül érdemes megközelíteni.

align=left Mivel pénteken későn indultunk, bár gyorsan, de sötétben értünk le a Tolna megyei Bikácsra, így a környék szépségéből már csak másnap reggel láttunk valamit.

A kiadós svédasztalos vacsora után a wellness részleg felefedezése következett. Miután rendesen kifárasztottuk magunkat a szálloda méretéhez arányos élményfürdőben, a hét fáradalmainak "gőzét" is leengedtük a finn szaunában. A beltéri wellness medencékben számos élményelemet találunk, a finn szaunán kívül van infra szauna, Kneipp-taposó és masszázs is.

align=left Fákkal, virágokkal, fűzekkel szegélyezett romantikus tóparti sétány, csend és nyugalom fogadja a Zichy Park Hotelben ébredő vendégeket. A szekszárdi dombvidék festői környezetében található szálloda egy 15 hektáros parkban helyezkedik el, az aktív pihenés kedvelőit teniszpályával, csónakázó- és horgásztóval, kondicionálóteremmel, kültéri és beltéri medencével várja. A nyitott grillterasz és a kemence hangulatos esti partik színhelye, a Vincellér-házban található Délibáb korcsma és Bortrezor pedig a borkedvelők fellegvára lehet. Ez utóbbiban Magyarország számos borvidékéről őriznek kiváló borokat, de természetesen elsősorban a szekszárdi és villányi pincészetekből.

align=left A csapat sportos része már korán reggel a kondi teremben kezdett, majd a kellemes izzadás után még relaxáltunk egy kicsit az élményfürdőben. Reggeli közben számba vettük a programlehetőségeket a hétvégére. A csónakázást, a kötélpályát és az íjászatot (erre előre be kellett volna jelentkezni) rögtön elvetettük, így először a környék felfedezésére csaptunk le, de a gyereklovagoltatás is jó ötletnek tűnt. Felkerekedtünk hát, hogy megnézzük a szállodához tartozó lovardát, a tavat, a teniszpályát és a még téli álmot alvó kinti medencét. A szálloda rendezvényszervezésre specializálódott, hiszen a csapatépítő túrák szervezéséhez alkalmas játékokon kívül van még egy nagy külső kemencéje is, ahol bármilyen egyedileg rendelt vadat elkészítenek, de építettek még tószínpadot is, ahol különleges kulturális előadásokat tartanak.

A gyerekeket a háziállatokon kívül a lengőteke és a kerti sakk, valamint a felhőtlen biciklizés kötötte le leginkább a hatalmas területen. Ebéd előtt még étvágygerjesztőnek kisétáltunk a vadászház közelében található tóhoz, és a fűben heverve sütettük magunkat a tavaszi nap első sugaraiban.
align=left A szállodába visszatérve megebédeltünk (érdemes reggelinél leadni a rendelést, és akkor nem kell várni az elkészítésre). Az étteremben a különleges és a hagyományos ételek mellett a tájra jellemző ritkaságokat is megtalálhatják.

Délután lovas kocsikázni indultunk. A bő egy órás program keretében végignéztük a környék látnivalóit, valamint a lehetséges kirándulási útvonalakat is. A halványodó délutáni napsugarak miatt egyre hűsebbnek éreztük a levegőt, így jókor jött a házi szilvapálinka, amely nemcsak meleget hozott, de tovább fokozta a hangulatot a kocsin. Öreg este lett mire visszaértünk, de egyeseknek még volt erejük dartsozni és biliárdozni a vacsora előtt, hogy azután ágynak eshessünk a kellemesen fárasztó nap után.

align=left A szálloda parkjában kültéri sakk és lengőteke is található. Akik az aktívabb kikapcsolódást kedvelik, azok számára készült a homokos strandröplabda pálya, a kültéri (szezonálisan üzemelő) medence, és a nagyméretű füves tér, ahol a kispályás foci kedvelői rúghatják a bőrt. Elsősorban a horgászat szerelmesei számára készült a horgásztó, amelyben szibériai tokhal, tükörponty és egyéb halak várják őket. A tokhalak – állítólag - nagyon fifikásak, így annál nagyobb a sikerélmény. Azoknak viszont, akik csak ringatózni szeretnének miközben a tájban gyönyörködnek, három csónak áll rendelkezésére, hogy vízre szállhassanak.

align=left Vasárnap csak ebéd után indultunk haza, de a személyzet elég rugalmas volt ahhoz, hogy a kilakoltatás helyett benn hagyjon minket a szobánkban. A szokásos reggeli fitnesz után délelőtt még fürdőztünk a wellness részlegben, majd kirándultunk egy nagyot a közeli természetvédelmi terülten található tóhoz, ahol vízi madarakat leshetünk a gyönyörű napsütésben, persze elég távol maradva ahhoz, hogy ne zavarjuk meg őket.

Kapcsolódó Tartalom